06-11-06

Dag 1 - Het eerste shot!

 

mzktv_d1_still_001Het was zo omstreeks half elf vandaag dat het eerst shot werd gedraaid. Een heel eenvoudig shot. Hoofdpersonage Leopold Vossius (Jan Decleir) die in een spiegel kijkt en zich afvraagt hoe hij zichzelf het beste zal voorstellen aan de dame die hij die avond zal ontmoeten.

 

“Je begint een film best met mzktv_d1_crew_004eenvoudige shots,” zo vertelt me assistent-regisseur Martine Temmerman, “de leden van een ploeg moeten elkaar leren kennen, de acteurs moeten in hun rol komen, en dat soort dingen meer.” Wanneer de scène is gerepeteerd, roept regisseur Miel van Hoogenbemt met luide stem “actie”.  Jan Decleir hoeft de scène maar één keer te doen. Het zit meteen goed.mzktv_d1_crew_007 “Het is perfect,” glimlacht regisseur Miel van Hoogenbemt.

 

Tijdens de kleine ‘drink’ die de twee maanden durende voorbereiding van de film afsloot, vertelde Miel aan zijn ploeg hoe hij twaalf jaar geleden met dit project was begonnen samen met Pierre De Clercq als scenarist. Nu is het idee eindelijk een film geworden. Het hele project is voor Miel een échte “labour of love”, zoals ze dat in het Engels zo mooi zeggen. Het was dan ook mooi om zijn stralende glimlach te zien bij het draaien van die eerste scène. De opnamen van “Man Zkt. Vrouw” zijn begonnen!

D.

 

20:01 Gepost door ©83-concepts.be in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.