08-11-06

Dag 2 - Herfst of geen herfst?

mzktv_d2_crew_008Een groot stuk van de film wordt gedraaid in een oud herenhuis in Gent. Het is niet eenvoudig om in een bestaand huis te draaien dat vol staat met verlichtingsapparatuur. Zeker niet als je er met een filmploeg van bijna veertig (40!) man in rondloopt. Wanneer in een kamer wordt gefilmd, wordt alle filmmateriaal dat in die kamer geparkeerd stond, verhuisd naar een andere plek en wordt die kamer volledig door de decor- en, verlichtingsploeg klaargestoomd voor een opname. Mensen lopen heen en weer. Walkietalkies kraken. Materiaal wordt versjouwd. Een filmset is een écht mierennest. Toch loopt iedereen er vrij ontspannen bij.

 

mzktv_d2_stills_093Jan werd vandaag in een nat pak gestoken en bij de temperaturen van deze tijd van het jaar kan je je wel voorstellen dat dit geen pretje is.  Maar zoals het een goede acteur past, verliep alles vlekkeloos.

 

In het huis bouwden Johan mzktv_d2_crew_021Van Essche en zijn team een nieuwe inkomhall, een hele keuken, een slaapkamer en een badkamer. Sommige details uit het oude huis zijn gebleven maar alles werd aan de film aangepast. De grootste problemen had Johan met de tuin. Volgens het scenario moet de hele film druipen van de herfstkleuren en de kalebebladerd en zelfs nog een beetje groen uit. Vandaar dat het hele decorteam in de takken klom om de bladeren van de bomen te halen. Er staan ook nog een paar zakken uit een bos verzamelde herfstbladeren bij om de natuur in onze tuin, zonodig, een handje te helpen. De film heeft immers een herfst nodig. Een échte.

D.

00:47 Gepost door ©83-concepts.be in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.