12-11-06

Dag 5 - De mail van Miel (Week 1)

mzktv_d8_crew_032Enkele jaren geleden maakte ik als regisseur een documentaire over oudere mensen die op zoek zijn naar de “ware liefde”. Die documentaire heette “Je leeft maar één keer” en daaruit bleek dat mensen van zestig nog even passioneel, jaloers en onzeker zijn als toen ze zestien waren. Tijdens de voorbereiding van die documentaire sprak ik met een honderdtal mensen en die waren allemaal op zoek naar het “geluk”. Er ging geen dag voorbij of ze neusden met een potlood in de hand door de contactadvertenties die in alle dagbladen prijkten. Het Internet was toen nog niet zo ingeburgerd. Ik interviewde in die documentaire uiteindelijk drie mensen en die spraken heel openhartig over hun zoektocht naar een partner.

 

Die zoektocht liep nooit over rozen. De drie mensen praatten over hun teleurstellingen, hun angsten en hun eenzaamheid maar ook over de avontuurlijke kant van hun zoektocht. Eén van hen was een man die op een mooie zondag een “blind date” had met een vrouw die zich in een advertentie “S.” had genoemd. Zij zou in een café de krant “Het Laatste Nieuws” lezen. Zo zou hij haar herkennen. Maar toen de man in het café aankwam bleken een zevental vrouwen, ieder alleen gezeten aan een tafeltje, dezelfde krant te lezen. De man kon het niet opbrengen om aan elk van de vrouwen te vragen of zij de “S.” van de “advertentie” was. Hij vluchtte zowat het café uit. Een andere onder hen, een nogal onzekere vrouw, had voor een afspraak een hele middag bij de kapper doorgebracht. Ze haastte zich hoopvol naar de tea-room waar ze afspraak had toen een incontinente duif overvloog en een klodder vogelpoep in haar kapsel plofte. Ze keerde geschokt naar huis terug. Weer een afspraak gemist! En wat als het de grote liefde was geweest?

 

Dit zijn maar twee van de vele anekdotes die ik toen heb gehoord. En heel vlug kwam bij mij het idee op om te proberen over dat thema een film te maken die én menselijk én romantisch én grappig zou zijn. Ik zocht één scenarist maar het zijn er uiteindelijk twee geworden: Pierre De Clercq en Jean Claude van Rijckeghem. Zij werkten mijn basisidee uit tot een prachtig scenario boordevol mooie ideeën: ‘Man Zkt. Vrouw’.

 

In ‘Man Zkt. Vrouw’ zoekt Leopold samen met zijn buurman Julien naar de ware liefde via het Internet. Hij doorspartelt in de film de gevoelens die je maar al te goed kent wanneer je op zoekt bent naar een partner: de spanning, de gêne, de besluiteloosheid en het wat-als-ze-me-oersaai-zal-vinden gevoel. Iedereen die ooit de “ware liefde” heeft gezocht (en hopelijk gevonden), zal zich herkennen in deze film.

 

Vandaag is de eerste week van de opnamen van ‘Man Zkt. Vrouw’ achter de rug. Met een prachtige cast en een fantastische ploeg. Ik hoefde bij wijze van spreken nog enkel “actie” en “cut” te zeggen. Bedankt iedereen!

 

- Miel

10:14 Gepost door ©83-concepts.be in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.