28-06-07

De montage

 

21 maart 2007. Vandaag zit de beeldmontage van ‘Man Zkt. Vrouw’ erop! Samen met België’s beste monteur Ludo Troch en zijn assistent Charles Godin hebben we tien weken lang op een computer filmbeelden geknipt en geplakt. Tijdens de zeven weken lange opnameperiode draaiden we ongeveer 1060 minuten of (bijna) 17 uren film. Al dat materiaal moesten we terugbrengen tot de lengte van een bioscoopfilm. De allereerste montage van de film (die alleen Ludo en ik hebben gezien) was 124 minuten lang en die hadden we klaar in vijf en een halve week. Drie weken later legden we samen met scenarioschrijvers Pierre en Jean-Claude de laatste hand aan de definitieve montage van de film.

 

‘Man Zkt Vrouw’ duurt nu 103 minuten zonder eindgeneriek. Het verhaal is verteld in beelden, maar nog lang niet klaar. We zullen de film nog opluisteren met klankeffecten en speciaal voor de film gecomponeerde muziek. Het was Wim Opbrouck die ons nog tijdens de opnamen de Nederlandse componist aanraadde. “Ga bij Spinvis.in Holland,” fluisterde hij ons toe, “die gast maakt geweldige muziek. We hebben wat van zijn materiaal gebruikt voor De Bende van Wim.” Wij dus naar Utrecht waar we aan Spinvis (het alter ego van de zeer aimabele muzikant Erik de Jong) onze film toonden en hij was meteen dol enthousiast om er de muziek voor te schrijven. Bedankt voor de tip, Wim!

 

Ennnnn … we hebben intussen een release datum voor de film. Vanaf woensdag 8 augustus zal Man Zkt Vrouw overal in Vlaanderen te zien zijn! Anderhalve maand later zal hij in de Nederlandse bioscopen uitkomen. Men zegge het voort --

 

Miel.

12:01 Gepost door ©83-concepts.be in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.